vätskor & oljor för metallbearbetning

Vattenblandbara skärvätskor

Vår biostabila teknik har utvecklats från emulgerbara oljor av hög kvalitet (hög oljehalt) i såväl halvsyntetiska (lågt oljeinnehåll) som helsyntetiska (inget oljeinnehåll). Hangsterfer´s använder endast högförädlade, ultra-rena råvaror. Samtliga Hangsterfer´s kylvätske- koncentrat är tillverkade med avancerad teknik som kombinerar och utnyttjar syntetiska, vegetabiliska och petroleum komponenter.

Skäroljor

Hangsterfer´s skäroljor är erkända av maskintillverkare runt om i världen. Hard-Cut har förbättrat livslängd och ytkvaliteter med så mycket som 300%. Förutom den smörjande effekten direkt i skärzonen ger våra skäroljor även utmärkt smörjning för maskinens delar som ex.vis gejdrar, styrbussningar, lager och spindlar. Vissa kan även användas i stångmagasin. Hangsterfer´s Hard-Cut och Hard-Cut Next Generation® serier använder en formula med branschens säkraste klorerade tillsatser som tål extrema tryck. Missile Lube, Hard-Cut CF serien är både klor- och svavelfri. Oavsett behov och krav har Hangsterfer´s en skäroljelösning.

Press-, drag- och formoljor

Våra "fettliknande" formoljor är berikade med noggrant utvalda tillsatser som förhindrar metall-mot-metall kontakt mellan verktyget och arbetsstycket där temperaturen kan överstiga 1000° C. Elastrohydrodynamisk Smörjning (EHL) bildar en jämnt fördelad film som eliminerar brott och förbättrar ytkvaliteten. Den utvecklas under extrem press genom vår användning av långkedjiga klorparaffiner, utvalt syntetiskt fett och syntetiska oljor. Vi är specialiserade på att forma och utveckla föreningar för rör, stång, tråd och plåt i alla material. Hangsterfer´ s kan anpassa och blanda kundanpassade produkter för alla tänkbara unika applikationer.

Maskinsmörjmedel

För nästan 30 år sedan utvecklade Hangsterfer´s ”kylvätskekompatibla” maskinsmörjmedel utan negativa effekter på kylvätskan. Ni slipper med andra ord problem med exempelvis lukt, missfärgningar och eksem. Den unika formulan gör att oljan att blir kvar på glidytan i ett vätskeliknande tillstånd som skyddar ytan mer effektivt än gammal teknik. Vatten repelleras vilket förbättrar smörjning och förhindrar korrosion. Prova vår Way Oil serie och se omedelbart fördelarna.

Gnistvätska

Crystal Brite har utvecklats för att förbättra elektroerosions-processen i sänkgnistmaskiner. Det har gjort det möjligt för användare att öka strömstyrka, vilket minskar processtiden med så mycket som 30%. Dessutom skapar den en icke ledande kanal som låter gnistan att träffa sitt mål exakt och med en full laddning. Det minskar karbonisering, vilket i sin tur minskar den gummiartade återstoden. V-EDM är den första i sitt slag av vegetabiliskt baserade gnistvätskor.

Diverse produkter

Rostskyddare är tillgängliga i både vattenhaltiga och icke vattenhaltiga sorter. Vi har produkter för skydd på såväl kort- som långsiktigt skydd. Tvättmedel finns för en mängd olika rengörings- och pH-områden beroende på kraven. Vi erbjuder också icke-vattenbaserade rengörings/lösningsmedel, som är ozonvänliga. Finns även att tillgå speciella tillsatser som kan användas för att kompensera/justera tekniska förändringar i tvättprocessen.